|
Zapékané lazaněVydáno dne 08. 03. 2006 (34101 přečtení) Zapékané lazaně s rajčatovou omáčkou a bešamelemSuroviny:
na bešamel:
na rajčatovou omáčku:
Postup: Na oleji opečeme maso, které osolíme a okořeníme podle chuti. Bešamel: máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme mouku až vznikne hustá kašička a postupně za stálého míchání přidáváme mléko (může být ohřáté - nikdy se mi nesrazilo). Rajčatová omáčka: máslo rozpustíme v kastrůlku, přidáme mouku až vznikne hustá kašička, přidáme sůl, cukr, protlak nebo kečup a za stálého míchání přiléváme vodu a prohřejeme. Lazaně můžete předem povařit v osolené vodě. Není pravda, že se lazaně nepředvářejí. Samozřejmě záleží na náplni. Pokud je méně omáčky a chcete předejít tomu, aby na některých místech zůstaly tuhé, rozhodně je nepoužívejte suché. Do horké osolené vody s kapkou oleje vložíme cca 3 plátky. Pokud bychom vložili celou krabici, lazaně by se nám slepily. Nechte je ve vroucí vodě pouze krátce a poté vyjměte a vložte do ledové vody, aby se zastavil proces vaření. Tak pokračujte se všemi plátky. Dno zapékací mísy zalijeme bešamelem a poklademe plátky lazaní, zalijeme bešamelem, posypeme sýrem a dáme další vrstvu lazaní, následuje vrstva masa, kterou zalijeme rajčatovou omáčkou, opět lazaně, maso, rajčatová omáčka, lazaně, bešamel, sýr a poslední vrstva lazaní, kterou zalijeme bešamelem a posypeme sýrem. Nádobu vložíme do trouby a zapékáme při 180°C asi 40 minut (elektrická trouba) a před podáváním necháme pár minut vychladnout. Kladení vrstev (zjednodušeně rozepsané):
Související články: Těstoviny s masem, sýrovou omáčkou a rajčaty (27.06.2007) Velikonoční recepty - Velikonoční beránek (03.04.2007) Velikonoční recepty - Velikonoční nádivka s kopřivami (20.03.2007) Salát z pekingského zelí (09.01.2007) Vánoční rybí polévka (21.12.2006) Pomazánka z tyčinek Surimi (20.12.2006) Vánoční cukroví - "Zdobené perníčky" (08.12.2006) Šunková rolka s Lučinou (22.11.2006) Kuličky z Lučiny (20.11.2006) Pizzašnečci (15.11.2006) Vánoční cukroví - "Kokosové kuličky" (13.11.2006) Vánoční cukroví - "Kokosové rohlíčky" (10.11.2006) Vánoční cukroví - "Vanilkové rohlíčky" (08.11.2006) Vánoční cukroví - "Medvědí tlapičky" (06.11.2006) Tuňáková pomazánka (19.09.2006) Ovocný koláč (18.09.2006) Rizoto s cuketou a rajčaty (30.08.2006) Chlebové řízečky (28.08.2006) Jednoduchá broskvová zmrzlina (16.08.2006) Zapečená cuketa se sýrem (21.07.2006) Kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory (09.03.2006) 2 recepty z Vídně (07.02.2006) Kynuté těsto (01.02.2006) Česneková pomazánka na jednohubky (26.01.2006) Halušky s rajčatovou omáčkou (16.01.2006) BEBE zebra (16.12.2005) Piškotový dort s ovocem a zakysanou smetanou (14.12.2005) Zeleninové rizoto s cuketou (07.09.2005) Červená čočka se zakysanou smetanou (27.08.2005) Zapečené brambory (22.08.2005) Salát s kukuřicí (20.08.2005) Domácí chléb (19.08.2005) Květáková polévka (17.08.2005) Cuketové řízečky (16.08.2005) Omáčka na špagety "CODŮMDAL" s cuketou (11.08.2005) Koláč - cukýňáč (11.08.2005) Bábovka z cukety (10.08.2005) ( Celá tisková zpráva | Počet komentářů: 3 | Přidat komentář ) |
|
Tento web byl vytvořen pomocí redakčního systému phpRS.
(c) 2004-2018 Kateřina Šauerová ISSN 1801-6081
Vydavatel si vyhrazuje veškerá práva k obsahu těchto stránek.
Publikování nebo další šíření obsahu těchto
stránek je, bez předchozího písemného souhlasu vydavatele, výslovně zakázáno.
Informace publikované na těchto stránkách jsou pouze informativního charakteru. Pokud máte jakékoli zdravotní komplikace, obraťte se
na svého lékaře.
Kontaktovat nás můžete mailem na adrese mimino zavinac ds-soft.info nebo prostřednictvím kontaktního formuláře.
RSS kanál.